Triempont A.-Fotografie
Kunstenaar Eric Roelandt
Scheepvaartmuseum Baasrode Sint-Ursmarusstraat 137 9200 Dendermonde-Baasrode open: zaterdag & zondag van 14u00 tot 17u00
Kunstgalerij- Het Hof van Peene Kunstgalerij 'Hof van Peene' is vrij toegankelijk (achter de kerk)op 100 meter van het  veer van Baasrode (plan), elke zaterdag, zondag en feestdagen van 12u tot 17u.
Stoomtrein Dendermonde-Puurs 9200 Dendermonde-Baasrode open: zaterdag & zondag van 14u00 tot 17u00
Alle rechten voorbehouden, Triempont A. 2021©
Opleiding: Studeerde kunstonderwijs aan de Academie voor Schone Kunsten te Aalst van 1952 tot 1961 en van 2000 tot 2005 keramiek hoger onderwijs, volgde draai cursus bij Fernand Everart, workshops bij Netty Janssen (Nederlandse keramiste), workshops in Saint Queintin de Potterie (Frankrijk). Na zijn scholing had hij geen idee waar zijn keramische opleiding hem zou brengen. Maar klei was de missing link. Het is een schitterend materiaal. Werken met lederharde platen klei en worstjes om creatieve ontwerpen te maken, zie hij zichzelf niet als een pottenbakker, maar eerder als een beeldhouwer. Zijn werken zijn uitdagingen, zowel esthetisch als technisch, om oppervlakten een vorm te geven met dezelfde intentie als glazuren en het oog op detail. De invloeden welke in zijn werken terug te vinden zijn, bestaan uit een mengeling van culturen, godsdiensten en voorhistorische ontdekkingen en zijn daardoor unicums in een groeiende serie van keramische dozen en gelijkaardige vormen.