Triempont A.-Fotografie
Kunstenaar Elie De Baere
Scheepvaartmuseum Baasrode Sint-Ursmarusstraat 137 9200 Dendermonde-Baasrode open: zaterdag & zondag van 14u00 tot 17u00
Kunstgalerij- Het Hof van Peene Kunstgalerij 'Hof van Peene' is vrij toegankelijk (achter de kerk)op 100 meter van het  veer van Baasrode (plan), elke zaterdag, zondag en feestdagen van 12u tot 17u.
Stoomtrein Dendermonde-Puurs 9200 Dendermonde-Baasrode open: zaterdag & zondag van 14u00 tot 17u00
Alle rechten voorbehouden, Triempont A. 2021©
Naam : Elie De Baere Geboren te Mortsel op 17 maart 1957. Voor het overige weinig of geen banden met Mortsel. Op kleuterleeftijd verhuisd naar Melsele (momenteel deelgemeente van het Oost-Vlaamse Beveren) waar de kleuter- en lagere school werd doorlopen. Humaniora (Handel) werd gevolgd te Sint-Niklaas in de Broederschool. Na legerdienst onmiddellijke tewerkstelling bij het gemeentebestuur Beveren als administratief medewerker – 19 juli 1977). In vaste dienst na het behalen van het einddiploma ‘bestuurs- wetenschappen’. Sinds 1999 in dienst als marktverantwoordelijke van de gemeente Beveren waarbij ingestaan werd voor het goede verloop van de diverse markten en kermissen in de gemeente Beveren en deelgemeenten. Tevens bij hetzelfde gemeentebestuur actief als mobiliteitsambtenaar (sinds het jaar 2000), na het behalen van het diploma Verkeerskunde (3- jarige opleiding). Van 1 april 2009 tot en met 30 maart 2010, tewerkgesteld bij het stadsbestuur Brugge, als administratief medewerker, verantwoordelijk voor markten en kermissen, o.a. de zaterdagmarkt en de meifoor in Brugge. Mijn klassieke opleiding in de schilderkunst volgde ik in de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten (destijds deze benaming) in de stad Sint-Niklaas. 6-jarige opleiding, lager en hoger secundair. Na deze opleiding kreeg ik privé-opleiding bij de heer Carloman Burm, kunstenaar met destijds atelier in de Casinostraat in Sint-Niklaas. Een 4-tal jaren leidde hij mij op om de schilderkunst iets losser te beoefenen dan uitsluitend op de strikte wijze zoals aangeleerd op de klassieke academie. En ja hoor, dat is hem goed gelukt. Momenteel beoefen ik de schilderkunst op een abstracte manier; een stijl die ik me door de jaren heen eigen gemaakt heb. Met plezier aangespoeld in Oostende. Het verhaal hierrond in ‘t kort : Toen mijn 3 kinderen nog klein waren (hetgeen ze nu niet meer zijn : 29 (Mattias), 27 (Dries) en 25 (Jolien) jaar jong momenteel) gingen we tijdens de vakanties naar Bredene waar we een (oude) stacaravan hadden staan op de camping ‘Duinezwin’. Heel vaak trokken we van daaruit naar het Oostends zwembad waar we ons bijzonder goed amuseerden. Soms trokken we vanaf het station doorheen de Kapellestraat om het zwembad te bereiken. In de cafetaria aten we vaak een smakelijke dagschotel of een bakje overheerlijke Belgische frietjes. De kinderen namen vaak enkele vriendjes of vriendinnetjes mee die zich op hun beurt bijzonder goed vermaakten. Ook tijdens de weekends (wanneer de kinderen niet bij mij waren), trok ik vaak naar mijn stacaravan in Bredene en bezocht ik vaak Oostende. Eigenlijk werd ik een beetje verliefd op dit plekje in België en nam me voor ééns in deze mooie stad te gaan wonen. Ik woonde in Oostende sinds juni 2008 tot 2016, momenteel woon ik in Bredene. Als andere hobby’s vermeld ik het verslinden van boeken en het fietsen (zowel buiten als in de fitness).