Triempont A.-Fotografie
Chris Van Den Broeck
Zelfs als kind hield ik van mooie dingen, of het nu schilderijen, tekeningen, beelden of gebouwen betrof. Ik probeerde mij steeds voor te stellen wat de maker er van voelde en dacht.Later was ik een zeer regelmatige bezoeker van tentoonstellingen, musea en kunstevenementen.Een tiental jaar geleden, toen mijn gezinssituatie en job het wat meer toestonden, heb ik de opleiding Kunst In De Woning gevolgd, met specialisatie'tekenen'. Tot op de dag van vandaag, volg ik tweewekelijks een'ateljee'- dag op een zolder bij een collega die dezelfde opleiding volgde. Zes jaar geleden, kreeg ik van een stel vrienden een 'cadeaubon beeldhouwen'in Wereldbeeld te Hamme. Die mensen van Zimbabwe, die de stenen manueel bewerken, hebben mij de liefde voor het steenkappen moeiteloosover gebracht. Sindsdien volg ik elk jaar een viertal workshops en heb ik thuis mijn eigen 'kapkot'....mijn eigen Walhalla dat ik nooit meer afgeef.Ik vertrek nog steeds van het principe 'feel the stone', weet dus op voorhand vaak niet waar ik zal uitkomen en laat me leiden door mijn gevoel, pretentieloos...maar heerlijk.
Scheepvaartmuseum Baasrode Sint-Ursmarusstraat 137 9200 Dendermonde-Baasrode open: zaterdag & zondag van 14u00 tot 17u00
Kunstgalerij- Het Hof van Peene Kunstgalerij 'Hof van Peene' is vrij toegankelijk (achter de kerk)op 100 meter van het  veer van Baasrode (plan), elke zaterdag, zondag en feestdagen van 12u tot 17u.
Alle rechten voorbehouden, Triempont A. 2018©